Nytårsaften er en festdag, sådan har det altid været, og de fleste af os har sikkert deltaget i eller afholdt mange våde og vilde fester, denne aften. På Nytårsaften bliver der skålet, sunget, spillet højt musik og snakket højlydt, og kl. 00.00 går det løs med fyrværkeri for at byde det nye år velkommen. Vi hygger os og har det sjovt med familie, venner og bekendte.
Men for vores 4 benede venner er det bestemt ikke en sjov tid.
Stressfuldt for hunde og katte.
For hunden og katten kan en stressfuld nytårsaften betyde at den fremover kan blive skræmt for skud, torden og skybrud. Især for den unge hund eller kat kan det være en god investering at gøre den første Nytårsaften tryg. Dyrenes Beskyttelse anbefaler, at man ikke lader hunden eller katten være alene hjemme Nytårsaften. Er hunden eller katten meget stresset Nytårsaften, kan det være en god idé at tage ud på landet med den, hvor der ofte bliver fyret mindre af i kortere tid.
Katten viser tegn på nervøsitet og stress ved at:
- Gemme sig
- Blive urenlig
- Miste appetitten
- Ryste og snige sig omkring
Hunden viser tegn på nervøsitet og stress ved at:
- Ryste og krybe sammen
- Halse og savle
- Hunden gemmer sig, kryber ind under borde, senge og stole m.m.
- Forsøge at komme væk
- Hyle eller pive
- Blive urenlig
- Være hyperaktiv eller vandre rundt i hjemmet, og kan ikke finde ro.
Hvad kan du gøre for din hund eller kat nytårsaften?
- Det vil være en god idé at holde hunden eller katten lukket inde i et mindre rum, hvor du kan rulle for vinduerne.
- Sæt radioen eller tv'et på lidt højere volumen end du plejer.
- Hold dig selv i ro og udvis samme adfærd som du plejer. Pas på du ikke ynker hunden eller katten hvis den er bange, hermed kommer du nemt til ubevidst at sige "Jeg er også bange". Sørg i stedet for at være den opmærksomme men rolige leder.
- Sørg for at hunden eller katten har været ude og besørge inden fyrværkeriet går igang, så i ikke skal ud i den værste ballade. Hav altid hunden i snor Nytårsaften og sørg for den ikke kan trække sig ud af halsbåndet.
Heste på døgnfold og i boks reagerer alle på fyrværkeriet Nytårsaften.
Heste er flugtdyr høje brag og lysglimt på himlen er uvant for dem, og kan få dem til at reagere instinktivt med flugt. Står hesten på døgnfold med andre heste, er der en risiko for at flokken buldrer gennem hegnet i flugt. Heste på stald kan ikke løbe fra de uvante brag og lysglimt, så deres stressniveau intensiveres ofte henover aftenen og natten.
6 gode råd til at holde ro på hesten Nytårsaften.
- Lad lyset stå tændt i stalden, det får lysglimtene til at se mindre ud.
- Spil høj musik i stalden, dermed overdøver musikken bragene.
- Flyt ekstra stressede heste væk fra vinduer, hvis det er muligt.
- Sørg for at hestene har rigeligt med stråfoder og vand.
- Heste på døgnfold, kan med fordel sættes på stald, hvis de går tæt på bebyggelse. Husk at tilse hegnet inden det går løs Nytårsaften.
- Sørg for at tilse hestene flere gange i løbet af aftenen og natten. Sluk for musik og lys når fyrværkeriet er overstået.
Regler for fyrværkeri:
Afstand til for eksempel bygninger med let antændeligt tag og dyrehold, skal være minimum 100 meter. Fyrværkeri må kun sælges i perioden 15. december til 31. december, og man må kun affyre fyrværkeri i perioden 27. december til 1. januar.
Solanum No Stress er udviklet til både hund, kat og hest.
Hvis du ønsker at give dit dyr et beroligende tilskud Nytårsaften, indeholder Solanum No Stress Magnesium, L-Tryptofan, B-vitaminer og flere urter der har en beroligende effekt på dit dyr.
Op til Nytåret har vi speciel tilbud på Solanum No Stress.
Tilbuddet til hest finder du her:
Fyrværkerisalget starter omkring 15. december, så vi anbefaler, at man begynder at give dyret Solanum No Stress fra omkring dette tidspunkt. På selve Nytårsaften, gives Solanum No Stress Gel direkte i dyrets mund, ca. et par timer før det rigtigt brager løs.