Solanum sponserer Pararytter Malene Sommerlund

Jeg hedder Malene Sommerlund og er 35 år. Jeg er født 10 uger for tidligt og fik ikke ilt nok under fødslen, hvilket medførte at jeg er spastisk lammet fra hoften og ned i begge ben. Lægerne mente aldrig jeg ville komme til at gå, at jeg ville skulle sidde i en kørestol. Men ridningen blev min redning, da det gav mig styrken til at kunne gå ved hjælp af krykker. 

Malene Sommerlund og Moonie

Men det der “bare” skulle hjælpe min krop til at starte med, har udviklet sig til min helt store passion gennem årene. 

Jeg har tidligere deltager ved både EM, VM og OL i paradressur. Men har efterfølgende haft svært ved at finde det rigtige match af hest. 

I 2015 fandt jeg drømmehesten, en meget grøn hoppe fra 2010 efter Skovens Rafael og Michellino. Ikke lige den oplagte afstamning for en parahest, men det føltes bare rigtigt. Moon Dancer havde bare alt det jeg altid havde drømt om, en rigtig gummibold der samtidig var gudesmuk. 

Det viste sig dog at blive lidt af en rejse, da i den grad indeholdte blod, sved og tårer. Et halv år efter jeg havde købt hende, kunne hun ikke andet end at stå på bagben med mig. Men jeg nægtede at give op. Og søgte derfor hjælp hos Søren som havde solgt mig Moon Dancer. 

Paradressue

Hvilket viste sig at være det helt rigtige valg, da tingene efterfølgende for alvor tog fart. 

Jeg kan slet ikke bruge mine ben under ridningen, mine stigebøjler er spændt fast indtil gjorden, ellers stritter benene ud i luften. Så Moon Dancer har lært at gå for stemme, pisk og en smule sæde. 

I år har vi fået vores internationale gennembrud, med placeringer både på Blue hors, i Tyskland og senest i Norge, hvilket har bragt os ind som nr 17 på verdensranglisten i min grad (grad III). 

Moon Dancer og jeg er pt en del af b-holdet, men målet er klart at ride os til en plads på A-landsholdet. Så vi kan deltage ved de store stævner, her topper OL selvfølgelig listen. 

Malene OL

Det kræver at vi får endnu mere international erfaring, og her er jeg sikker på Solanums produkter kan gøre en kæmpe forskel for os. Moon Dancer har nemlig tidligere haft problemer med mavesår og har derfor en meget sart mave. Så er hun også en super senestiv hest, hvilket er lidt af en udfordring når man skal rejse rundt i verden, og hurtigt skal tilpasse sig forskellige forhold. Derfor får hun dagligt Solanum Gastro Pro og Solanum No Stress pulver, og til stævner No stress pasta, som lige giver den sidste ro inden vi rider ind på banen. 

 


Ældre opslag Nyere opslag