Solanum Flex HA

TEST AF HUNDE MED LEDPROBLEMER


I maj og juni måned 2019 testede 3 hunde, med forskellige ledproblemer, hvordan Solanum Flex HA virkede på deres skavanker. Den korte fortælling er, at det havde en positiv virkning på alle tre hunde. Den lidt længere historie kan du læse i de tilbagemeldinger, vi har fået fra de tre hundeejere.

Hunde leg Flex HA

MOLLY

Læs Bryan og Rebeccas egen beskrivelse af deres test periode på hunden Molly.

Dagsdosis 4 mål

 

Beskriv kort tilstand

(f.eks.: ingen synlig forbedring/lille forbedring/synlig forbedring)

Ved opstart (hvilken skavank)

Hun vil helst ikke sidde på kommando mere. Der ses ofte en lille halthed i bagbenene hvis hun ligger eller sidder for lang tid, specielt efter motion eller når det er koldt.

Efter uge 1

 Ingen ændring

Efter uge 2

Er fortsat meget stiv, skal løftes ind og ud af bilen

Efter uge 3

Vi mener ikke at hun er så stiv, en anelse bedre

Efter uge 4

Vi må indrømme at hun har fået det bedre, er mere frisk i denne uge

Efter uge 5

Molly er mere interesseret i at lege og viser ikke så meget stivhed

Efter uge 6

Fortsat glad og ivrig som sidste uge

Efter uge 7

Hun har det noget bedre, leger mere med den yngre hund, har mere interesse i at deltage i alt, er utilfreds hvis de andre får lov til at arbejde istedet for hende

Efter uge 8

Hun er begyndte at springe op når man sidder på en stol, som hun ikke har gjort i lang tid.

Slutkonklusion 

Vi er meget overrasket over og imponeret med de forbedringer i Mollys livsglæde og tilstand. Det er som om vi har Molly fra et år siden tilbage i familien. Hun reagere hurtigere når der er mulighed for at arbejde, og insistere på at være med på opgaverne, istedet for at lade den unge hund i træning klare det meste alene. Hun er fortsat forsigtig med at sidde, med mindre det er for at kigge på hestene ud af vinduet, men hun hopper gerne op og ned fra sengen, sætter poter op på skødet af en, og endda sidder på skødet mere end hun har gjort længe.

Dyrlægen bekræfter at hun fortsat har muskeltab i bagparten, men det måske kan ændre sig, nu at hun kan bevæge sig mere. Hun bliver stiv efter meget aktiv leg endnu, men ikke i samme omfang som før.
Det vigtigste for os er at hun er mere glad og veltilpasset, så hun kan nyde de dage, som hun har tilbage hos os. Det er så dejlig at se hende smide Nylabone rundt i huset og løb efter den og jage rundt i haven med Skye uden at vi behøver være med.

 

Fakta Boks:

 Bryan og Rebecca Jean Rasmussen 

Ålbæk

 

Molly

Border Collie

Født: 3. november 2006

 Molly

tegn på ledproblemer

CASEY

CASEY BEGYNDTE AT BEVÆGE SIG MERE MED SOLANUM FLEX HA.

Casey er en ca. 3 år gammel Labrador retriever, der lider af slid i leddene, efter et brud i albuen. Stine  Pedersen havde forsøgt med andre tilskudsprodukter uden held, og var derfor også skeptisk over for, om Solanum Flex HA skulle kunne hjælpe Casey.

Men allerede efter en uge kunne hun konstatere synlig forbedring, og efter nogle uger haltede Casey næsten ikke længere. Stine troede, at hun havde fundet vidundermidlet. Det stod på indtil uge 8, hvor trækken på benet kom tilbage, og dermed måtte Stine konstatere, at træerne alligevel ikke vokser ind i himlen.

Fra Solanums side konkluderer vi, at det er tydeligt, at Solanum Flex HA har haft en virkning på Casey. Produktet kan ikke fjerne kroniske lidelser, men det kan være med til at mindske udfordringerne, og det tror vi det har gjort for Casey.

Efterhånden som Casey har fået det bedre, begynder den at bevæge sig mere, og dermed kan trækken på benet komme igen. Det kan forhåbentlig forbedres yderligere, ved at muskelmassen øges, jo mere agil Casey bliver.

 Det håber vi for Casey og Stine.

Fakta Boks:

Stine Pedersen

Haslev

Casey

Labrador retriever

Født: 19. oktober 2016

Solanums anbefaling:

Vi har oplevet lignende før med heste. Når en hest først har fået det væsentligt bedre, begynder den at bevæge sig mere, og det kan medføre, at skavanken igen bliver synlig.

Hvis det er en kronisk lidelse, kan Flex HA ikke fjerne problemet, men forhåbentlig være med til at lindre. 

Om det er det samme der er gældende for Casey ved vi ikke, men vi vil anbefale, at Casey fortsætter en periode endnu med Flex HA, og supplerer med Solanum Myosin Sport, der er med til at opbygge musklerne, hvilket styrker de udsatte områder.

 

 

 BLUE

BLUE VIL IKKE SPISE SOLANUM FLEX HA

Efter at have fået Solanum Flex HA som tilskudsfoder i ca. 5 uger gik Blue i strejke, og nægtede at spise mere af den type foder. Nok var nok syntes Blue at signalere, selv om Sissel Larsen gerne ville have haft ham til at fortsætte kuren.

Blue er en 1,5 år gammel hund af racen Australian Shepherd, der har en skavank i højre bagben, som giver sig udtryk i en knæklyd. Sissel Larsen valgte at teste, om Solanum Flex HA kunne have en gavnlig virkning på Blue, og startede derfor en kur, der altså efter 5 – 6 uger stoppede.

Indtil da kunne Sissel ikke selv fornemme nogen synlig forbedring, men en Osteopat  vurderede tydelig forbedring, så det var naturligvis en skam, at Blue var så kræsen, og langsomt blev mere og mere afvisende over for produktet. Der blev forsøgt med leverpostej, peanutbutter, vådfoder m.v., men over for Blues fine smagsløg kunne intet skjules.

Mange har ikke problemer med at få deres dyr til at spise produktet, men vi ved godt, at der er nogle, der absolut ikke kan lide smagen. Fra Solanums side anbefaler vi at man så eventuelt prøver at røre pulveret op i lidt yoghurt naturel, og indgive med en plastiksprøjte. Der må ikke være frugtstykker i yoghurten, derfor naturel. Specielt når man får at vide, at det har en virkning, er det ærgerligt at måtte opgive.

Fakta Boks:

Sissel Larsen Odense

Blue

Australian Shepherd

Født: 9. december 2017

Osteopati: Osteopati er en helhedsorienteret behandlingsform, baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.

En Osteopat undersøger og forebygger dysfunktioner i hele kroppen, og behandler led, muskler, bindevæv, kar og nerver.  

Sissel_Blue 

 

Aktiv Hund

 Solanum Flex HA indhold.

Chondroitinsulfat

Chondroitinsulfat er et vigtigt glycosaminoglycan (GAG), som produceres og fordøjes af de ledbruskceller, som kaldes chondrocytter.  

Mangler ledbrusken elasticitet, eller skal brusken genopbygges, er der brug for næringsstoffer som GAG's (glucosaminoglycan). Solanum Flex HA indeholder Chondroitinsulfat, der hjælper hunden med at producere GAG's, og dermed holde ledbrusken elastisk.

Chondroitinsulfat genopbygger ledbrusk og binder vand, der gør brusken elastisk og kan hjælpe med genoprettelse af sunde led.

MSM

MSM (methylsulfonylmethane) findes naturligt i alle levende celler. MSM er en biologisk tilgængelig form for svovl, som er nødvendig for hud, hår, negle, bindevæv, aminosyre produktion, ømhed i muskler og led. 

 

MSM kan være med til at reducerer smerter og ømhed, der er forbundet med skader, forstrakte muskler, overbelastede led og artritis. Endvidere virksomt mod allergier og parasitter i fordøjelseskanalen.
Hyaluronsyre