Sommereksem hos hest

eksem Kløe mitter Solanum Itch less Solanum MSM cream Solanum No insects cream Sommereksem

Sommereksem kan ikke helbredes - Men du kan lindre hestens lidelser. 

Sommereksem ses hos heste fra maj til september. Hesten klør sig på alt den kan komme i nærheden af, især man og halen er udsat og kan medføre, at hesten taber hårlaget i disse områder, og kan tilmed få bylder og åbne sår. Der hvor pelsen falder af, bliver huden ofte ru og læderagtig.

En hest der går konstant rundt med kløe bliver utilpas og stresset, og kan dermed øge risikoen for stress relaterede sygdomme i form af nedsat appetit og mavesår.

Sommereksem er en ret almindelig hudlidelse hos islændere og ponyer. Sommereksem forårsages af en allergisk reaktion over for nogle små blodsugende insekter (Mitter). Det er spyttet fra mitterne som hestens immunforsvar reagerer allergisk på og derved forårsager kløe hos hesten.

Sommereksem er en kronisk lidelse og kan ikke kureres.

Du kan dog hjælpe hesten forebyggende ved at tage den ind på stald inden solnedgang og ud igen efter solopgang, da mitterne er mest aktive omkring disse tider af døgnet. Folde der ligger tæt på vand og tæt beplantning tiltrækker mitterne, så den bedste sommerfold er en åben mark med gode muligheder for at vinden kan stryge henover marken.

Insektdækkener kan ofte have en god effekt mod mitterne, men hele hesten skal dækkes; ryg, hale, man/hals, hoved og bugen. 

Det kan være hårdt at stå som hesteejer og se hesten være utilpas på folden. Varme dage kan forværre lidelsen, da fluer tiltrækkes af de åbne, væskende sår. Forebyggelse er en fordel, men er hesten ramt, kan plejeprodukter have en god virkning.

Har din hest tendens til, eller lider af, sommereksem, kan du hjælpe den ved at gøre følgende:

  1. Booste hestens immunforsvar, som kan være ekstrem lav pga. stress og konstant reaktion mod hudlidelsen.
  2. Optimerer hestens hud og pels.
  3. Forebyg mitte angreb med plejeprodukter.
  4. Reducere kløen.
  5. Lindre hestens sår.
  6. Sikre god sår heling.

Sådan booster du immunforsvaret og genopretter hudens elasticitet. 

Solanum anbefaler tilskudsprodukter.

Solanum Apple Cider indeholder mineraler, vitaminer, enzymer og pektin der booster immunforsvaret. Kan desuden hjælpe ved manglende appetit.

Solanum Zink Plus indeholder bla. Zinkmethionat, Vitamin C, MSM, Yea Sacc (ølgær). Vores heste er ofte i underskud på Zink og et tilskud kan hjælpe til stærkere hud, hove og pels.

Solanum B Plus når hesten er stresset gennem længere tid, nedsættes evnen til at optage bl.a. B vitamin. 

Solanum Omega Oil koldpresset vegetabilsk omega 3-6-9 olie styrker immunforsvaret og er nødvendig for sund pels, led og hove.

Solanum anbefaler plejeprodukter. 

Solanum Itch Less er et kraftigt planteekstrakt til modvirkning af kløe og vedligeholdelse af en sund hud og pels. Indeholder tinktur af morgenfrue, der lindre hudirritationer og nedsætter kløe.

Solanum MSM Cream er et unikt produkt, der er effektiv mod småsår, skrammer og irriteret hud. Indeholder bl.a. MSM, Aloe Vera, Zink, Tea tree olie som alt sammen hjælper med helings processen. 

Solanum No Insects Cream er særdeles effektiv overfor mitter og hestebremser. Kan nemt påsmøres omkring øjne og på bugen hvor mitterne ofte gnaver hul på huden. 

 


Ældre opslag