Sommereksem hos hest

mitter Solanum Itch less Solanum MSM cream Solanum No insects cream sommerhudirritation

Bid fra mitter med følgevirkninger kan ikke helbredes - Men du kan lindre hestens lidelser. 

Bid fra mitter og disses følgevirkninger ses oftest hos heste fra maj til september. Hesten gnubber sig på alt den kan komme i nærheden af, især man og halen er udsat og kan medføre, at hesten taber hud- og hår laget i disse områder. Der hvor pelsen falder af, bliver huden ofte ru og læderagtig.

En hest der går konstant rundt med irritation i pelsen bliver utilpas og stresset, og kan dermed øge risikoen for stress relaterede sygdomme i form af nedsat appetit og forhøjet mavesyre. 

Bid fra mitter og disses følgevirkninger er en ret almindelig hud lidelse hos islændere og ponyer. Den forårsages af en allergisk reaktion over for nogle små blodsugende insekter (Mitter). Det er spyttet fra mitterne som hestens immunforsvar reagerer allergisk på og derved forårsager pels irritation hos hesten.

Sommereksem hos hesten

Bid fra mitter og disses følgevirkninger er en kronisk lidelse og kan ikke kureres.

Du kan dog hjælpe hesten forebyggende ved at tage den ind på stald inden solnedgang og ud igen efter solopgang, da mitterne er mest aktive omkring disse tider af døgnet. Folde der ligger tæt på vand og tæt beplantning tiltrækker mitterne, så den bedste sommerfold er en åben mark med gode muligheder for at vinden kan stryge henover marken.

Insektdækkener kan ofte have en god effekt mod mitterne, men hele hesten skal dækkes; ryg, hale, man/hals, hoved og bugen. 

Det kan være hårdt at stå som hesteejer og se hesten være utilpas på folden. Varme dage kan forværre lidelsen, da fluer tiltrækkes af de åbne og væskende hud områder. Forebyggelse er en fordel, men er hesten ramt, kan plejeprodukter have en god virkning.

Har din hest tendens til, eller lider af bid fra mitter og disses følgevirkninger , kan du hjælpe den ved at gøre følgende:

  1. Booste hestens immunforsvar, som kan være ekstrem lav pga. stress og konstant reaktion mod hudlidelsen.
  2. Optimerer hestens hud og pels.
  3. Forebyg mitte angreb med plejeprodukter.
  4. Reducere hudirritationen.
  5. Lindre hestens områder hvor pels og hud er gnubet af.
  6. Sikre god heling af de udsatte hudområder.

Solanum anbefaler plejeprodukter. 

Solanum Itch Less er et kraftigt planteekstrakt til modvirkning af hudirritation og vedligeholdelse af en sund hud og pels. Indeholder tinktur af morgenfrue, der lindre hudirritationer.

Solanum MSM Cream er et unikt produkt, der er effektiv mod sår og skrammer og irriteret hud. Indeholder bl.a. MSM, Aloe Vera, Zink, Tea tree olie som alt sammen hjælper med helings processen. 

Solanum No Insects Cream er særdeles effektiv overfor mitter og hestebremser. Kan nemt påsmøres omkring øjne og på bugen hvor mitterne ofte gnaver hul på huden. 

 


Ældre opslag Nyere opslag